20.07.2024 | 6:11

22 710 лв. бяха събрани за лечението на Емо Ангелов на благотворителен концерт

Снимка: МГ Добруджа

22 710 лв. бяха събрани на благотворителния концерт „Заедно за Емо“, който се проведе снощи в зала „Добротица“ в Добрич. Сумата ще се използват за лечение на 22-годишния Емо Ангелов в клиника в Тайланд. Той е на инвалидна количка от 3 години и половина, след тежка катастрофа, довела до парализа. Новото предложение за лечение от клиниката в Тайланд, която поставя импланти в гръбначния стълб, които пускат импулси по гръбначния мозък и движат крайниците, е шансът за Емо отново да ходи и да движи пръстите на ръцете си. Необходими са общо 252 500 долара за поставяне на два импланта и стволови клетки, и за 6-месечно последващо възстановяване и рехабилитация в клиниката в Тайланд.

Около 900 зрители се насладиха на изпълненията на Галин, Диона, Петя Панева, Калинка Вълчева, певиците от Студио „Сарандев“ Евгения Стойчева, Александра Иванова и Никол Николова, дуетът Петър Петров и Румяна Милушева, гайдарите Дони Колев, Рустислав Тодоров, Ивелин Тодоров, Атанас Атанасов, Теодора Бонева и Георги Ковачев, Представителна фолклорна танцова студиа „Добруджа“ с ръководител Стоян Господинов. Водещи на концерта бяха сценаристите от „Шоуто на Слави“ Ивайло Вълчев, Драгомир Петров, Филип Станев и Александър Вълчев. Концертът се проведе със съдействието на Община Добрич, охранителна фирма „РИМ СОТ“ и радио „Добруджа“.

Освен от продажбата на билети, средства бяха събрани и от търг, на който зрителите наддаваха за картини.

Емо Ангелов благодари на всички, които го подкрепят. Вярвам, че ще успея да се изправя на крака, сподели той. Всеки има трудни моменти в живота си, но е важно как ги преодолява и с кого, заяви Емо Ангелов.

Набирането на средства продължава, като възможностите да помогнете са:

Дарителска сметка в Общинска Банка клон град Добрич
IBAN: BG15SOMB91301068377002
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Емо Николаев Ангелов

Можете да дарите 1 лв. чрез DMS на номер 17 777 с текст EMO

PayPal: emo.angelov1919@abv.bg

Репортаж на Стефан Калев

Източник: ИА Добруджа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights