24.04.2024 | 19:51

23 години Модна фиеста Албена 

23 години Фестивал на изкуствата, модата и красотата!

Тази година, от 8 до 12 юни, ще се проведе най-голямото лайфстайл събитие на лятото, 23 години “Модна фиеста Албена”, в комплекс Албена. Няма такова събитие, което да се е задържало повече от 23 години, което да е събрало толкова много участници и гости през годините, да е било така отразявано. Все пак това са 23 години! Известни модни къщи ще покажат своите летни колекции. Любими музикални изпълнители ще презентират последните си клипове и песни. Художници ще рисуват, а инфлуенсъри ще отразяват. За 23 години, за гостували хиляди дизайнери, а сега идват вече техните деца.
Модната фиеста стана запазена марка на Албена и превърна комплекса в лятна столица на модата, изкуствата и красотата. Събират се хора освен от шивашката промишленост, от бизнеса, технологиите, комуникациите.
До сега гости на фиестата са били два пъти губернаторът на щата Невада Боб Милър, откривателят на Шарън Стоун – Жан Люк Брюнел, известният италиански дизайнер Салваторе Куаколо, собственикът на модна къща „Хадаса” Денис Смирнов, криейтив студиото на световноизвестния дизайнер Жан Люк Амслер и др.
Фиестата е предпочитано място от едни от най-известните музикални звезди на България като Катя и Здравко от дует „Ритон”, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Константин, Орлин Горанов, Йордан Марков, Теодора, победителката на Евровизия Йоанна, Ивайло Колев, Васил Петров, Кичка Бодурова, Искрен Пецов, дует „Аморе“ и др.


Фестивалът започва на 7 юни с пресконференция, където ще бъде обявена програмата по дни и часове. На 8-ми е откриването пред хотел „Калиакра“, с колекции бельо, бански облекла и аксесоари. Откриването ще направи звездата на Варна, Крис Пасева, която въпреки, че наскоро роди малкия Адам, за няколко месеца възвърна топ формата си. Тя многократно е обявявана за Топ модел на България, Мис топ модел на годината и през 2022 година, непосредствено след раждането си е обявена за Модел на годината на 2022 година. Тя ще представи колекциите на модните къщи Сенсейшън, Марини фешън, Ванеса, Каролина, бижутата Ника, очилата Примавера, заедно с другите моделки от агенция „Ивет фешън“, а най-сладката изненада ще бъде, когато излязат на сцената двете близначки, 2 годишните Калина и Малена, на дует Аморе, които наскоро имаха прощъпулник и ….естествено хванаха микрофона. Малките манекенки ще дефилират с детските бански на модна къща Фейвърит скул. Не са забравени и мъжете! За мъжката аудитория ще бъдат показани банските облекла на Лъки намбър и Маркос. Отново ще излезе, обявеният за най-красив мъж на десетилетието Диан Христов, който заедно с бойс бандата Максимус, ще представят освен шоуто на „Супер героите“, но и ще дефилират на сцената.
Вечерта, шоутата продължават, на различни места, на откритите сцени на хотелите Парадайс Блу, Фламинго и Калиакра бийч.
Едни от любимците на младежката аудитория, дует Аморе ще представят последната си песен „Старата снимка“. Те самите обичат да казват в интервютата, че каквото се представи на Модната фиеста в Албена, задължително става хит. Да се надяваме и с тази песен да се получи така, както стана с песните „Влюбих се отново“, „От сърце и душа“, „Тръгваме си някой ден“ и др., които дано да имат дълъг път на живот сред аудиторията. Друг млад изпълнител, този път от Бургас, Жоро Дюлгеров, ще представи песните, с които неколкократно е печелил големите награди от най-добрия конкурс в момента за песен, „Бургас и морето“. Там, той е печелил, заедно със Стефан Илчев, през 2016 година „Награда на публиката“, с песента „Това море и този бряг“, с Ралица Ангелова от Тоника, през 2014 година печели, отново, „Награда на публиката“, с песента „Всичко е наред“, а през 2021 година, с песента на Светослав Лобушки, „Животът ми е сцена“, печели трета награда. Сега, на фиестата в Албена, той ще представи и песента „Помниш ли море“, която ще представи на концертите на Кичка Бодурова, заедно с нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights