22.02.2024 | 14:00

25 години група D2

Емблематичната група D2 ще отбележи 25 години на сцената с концерт в зала 1 на НДК. Събитието ще се състои  на 10 май 2024 г. Бандата ще изпълни на живо песните, създали и наложили музикалните правила за няколко поколения, както и съвсем нови песни, които подготвя в момента. Група D2 е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият присъединил се член е Дичо Т. Христов, като малко след това D2 оформя своя първи състав, включващ Александър Обретенов, Красимир Тодоров, Явор Александров. През 2003 г. в групата е поканен Десислав Семерджиев.

„Когато човек е млад емоциите са по-силни. Беше трудно, студено, но много красиво“, каза Кърнев.

По думите му вторият албум за всяка една група е критичен и в него доста често нещата се провалят.

„Когато един артист е млад, съвсем новоизгрял, тогава реакцията на публиката никога не се повтаря по същия начин.

„Около 2005-2006 година започнахме да правим песни на английски и за щастие да свирим на големи европейски фестивали. В рамките на 5-6 години всяко лято бяхме на фестивал“, сподели Кърнев.

По думите му всяка песен от албума е била предмет на особено внимание. Първите репетиции на групата са се провели в столичния квартал „Младост“ 4.

„Аз израстнах покрай баща ми, който беше музикант с рок енд рол. На първо място Jimi Hendrix, Van Halen, Journey, Chikago, но не само“, каза музикантът. Той отбеляза, че участията на групата в много фестивали им е дала възможност да се окажат рамо до рамо с големите имена на музикалната сцена.

„Животът ни премине в рок енд рол и сме направили каквото трябва и каквото можем“, заяви Кърнев. Той заяви, че групата работи по нов проект.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights