28 общини от страната вземат участие в Международното изложение „Културен туризъм“ 2023 във Велико Търново

Форумът се открива на 20 април и ще продължи до неделя в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в Старата столица. Със самостоятелни щандове се представят общините Банско, Берковица, Варна, Велинград, Вършец, Девин, Елена, Етрополе, Златоград, Каварна, Кюстендил, Ловеч, Мездра, Петрич, Пловдив, Поморие, Приморско, Русе, Свищов, Сливен, Созопол, София и Стара Загора. Своите туристически оферти ще представят съвместно с Министерството на туризма Карлово, Ботевград, Шумен и Велики Преслав, музеи и туристически сдружения, съобщават организаторите.

От 20 до 23 април 2023 г. Велико Търново за 18-ти път е домакин на Международното изложение „Културен туризъм“. Специализираният форум се организира от Община Велико Търново в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и с подкрепата на Министерството на туризма.

Официалното откриване е от 11,00 часа на 20 април /четвъртък/ в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в гр. Велико Търново, където са разположени и щандовете на изложителите.

Тази година участие вземат над 50 участници – общини, туристически компании, дипломатически мисии, туристически сдружения и производители.

Международното изложение „Културен туризъм“ разширява своя обхват и тази година предоставя специални възможности за представяне на производители на традиционни регионални храни и напитки и за директни срещи между представителите на туристическия бранш и производители на качествени хранителни продукти. Под мотото  „Трапезица – истории  за българския вкус“ в дните на форума ще бъдат представени майсторството на кулинарни специалисти от региона и уникални храни и вина от различни изби в страната.

Целта  на организаторите е наред с разнообразните възможности на туристическото предлагане, малки и средни предприятия от страната, които със своята дейност съхраняват местните традиции, вкусове, развиват регионалната специфика и поддържат отглеждането в страната на изчезващи култури, да осъществят преки контакти с хотелиери, ресторантьори и потребители.

Домакините от община Велико Търново ще представят в първия ден на изложението програмата на Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ 2023 г.

Броени дни преди тазгодишното издание Фестивала на златоградското чеверме със специална покана към гостите на изложението в старата столица пристигат двама именити гайдари – Серафим Кафеджиев и Иво Джамбазов.

Най-новата инвестиция в културния туризъм – Крепостта „Туида“ ще представи община Сливен. На 21 април /петък/ от 11,30 в конферентната зала ще бъде представен туристическият продукт „Сливен – изживей историята, почувствай природата”.

Международното изложение „Културен туризъм“ се организира от Община Велико Търново в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и с подкрепата на Министерството на туризма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *