05.03.2024 | 5:27

280 нови книги получи РБ „Дора Габе” Добрич от благотворителен маратон

Снимки: РБ "Дора Габе"

В РБ „Дора Габе“ получиха книгите от Благотворителния маратон „Чрез спорт към знание“, който се проведе за четвърти път в градски парк „Свети Георги“ на 11 ноември 2023 г., организиран от Николай Георгиев и Александър Тодоров от Фондация Чрез Спорт Към Знание.
Припомняме Ви, че в тазгодишното издание на маратона участваха 414 граждани на Добрич, Варна и Силистра на различна възраст, които пробягаха 5878 обиколки. Всяка завършена обиколка от 400 м. се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Така със събраните средства от 5878 лева бяха закупени 280 тома отраслова и художествена литература за малките и големи читателите на библиотеката.
Директорът на библиотеката Теодора Денкова благодари на спонсорите и участниците за включването в благотворителната кауза и отношението към библиотеката, а на Николай Георгиев и Александър Тодоров – за ентусиазма, че и през 2023 г. инициираха събитие, което събра съмишленици за каузата, чрез спорт да подпомогнат закупуването на книги в полза на местната общност. На Игнажден, организаторите получиха с благодарност подарък библиотеката.
Предстои новите книгите да бъдат обработени и предоставени на читателите в началото на 2024 година, съобщават от културната институция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights