24.04.2024 | 16:01

30 години ДАРИК радио!

На 21 януари Дарик Радио отбелязва 30 години в българския радиоефир. Програмата на Дарик стартира точно в 12:00 ч. на 21 януари 1993 г. на честота 98.3 MHz в София. Първото студио на радиото се намира на бул. „Св. Климент Охридски“ 16 в ж.к. Дървеница. На фона на музикалните търговски радиостанции, информационният формат на радиото се появява като нещо ново и различно в частния ефир. Доближавайки се до американските стандарти за News&Talk radio, Дарик радио е превърнало в своя запазена марка точната, обективната и изпреварващата информация, присъстваща не само в новините, но в най-добрите спортни, политически, икономически предавания. В 24-часовата програмна схема на Дарик радио сериозно място намират и музикално-развлекателните програми.
Дарик Радио изгражда мрежа от собствени регионални радиостанции, като първите студиа са открити в Добрич, Враца и Кюстендил. На 5 октомври 1997 г. радиото се нанася в нова собствена радио-сграда на в центъра на София. През октомври 2000 г. Дарик Радио спечели лицензия за национално излъчване и стана единственото българско частно национално радио. След 2001 г. започват работа нови предавателни мощности и регионални студия в цялата страна, пише predavatel.com.
Основател на Дарик е журналистът Радосвет Радев, а след кончината му през 2021 г, главен изпълнителен директор на радиото става доведеният му син – Христо Христов: „За поколения Дарик и лицата на Дарик са символ на свободата и критичното мислене, ето защо ще продължим да даваме ефир както на вече утвърдени, така и на нови талантливи хора в различни сфери. Ще увеличим проектите, свързани с развитието на предприемачеството в България, както и ще дадем повече гласност на темата в ефира ни. Имаме амбицията да разширим присъствието на Дарик не само в радио ефира, но и все по-силно ще навлезем в онлайн пространството и социалните мрежи.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights