26.05.2024 | 3:33

60 дни Sofia Summer Fest с много театър, кино и книги

Снимка: Sofia Summer Fest

Тази година „Sofia Summer Fest“ ще се проведе от 18 юли до 18 септември с акцент върху театралната сцена и филмите.
Алекси Калев и Ради Георгиев, организатори на фестивала бяха наши гости, за да разкажат повече подробности около това очаквано събитие.

„Водени от точно този импулс, свързан с работата ни, която носи добра асоциация с лятото, с откритата сцена, с хубава музика и театър, на хубаво място, доволните хора всъщност са причината да правим това, което правим – разкриха те. – Сред доволните посетители на фестивала, превърнал се в емблема на града ни, са и децата – те са огромен фокус и много важни за нас, защото искаме да ги образоваме на тема фестивал и култура.“

В тазгодишното пето издание на фестивала, ще се правят не по едно, а цели две детски представления всеки уикенд, благодарение на Националния филмов център (НФЦ) ще бъдат представени детски български филми, ще има и среща с техните екипи.

„Започваме с 10 съвременни български филма, защото нашия анализ показа, че много от съвременните български филми не са достигнали до достатъчно голяма аудитория. Това е една тенденция, която се надяваме да се превърне в традиция и да се показва на децата както българско, така и европейско кино.

Продължава и нашата Лятна академия, която е част от фестивала. Всеки ден родителите могат да идват и да оставят своите деца при нас. Освен, че ще имат своята лятна занималня, учейки математика, роботика, но и нагледно, виждайки актьорите в една по-друга среда, ще виждат как се прави фестивал“, уверяват Алекси Калев и Ради Георгиев.

Програмата на Sofia Summer Fest, освен че ще бъде много разнообразна е и с различни дати. Откриването е на 18 юли с концерт на Васил Найденов.
Концертите ще бъдат по-малко тази година, за сметка на огромното количество театър и кино. Събитието ще продължи 60 дни, до 18 септември.
Важен акцент в Петото издание е поставен върху книгите.

„Ще представяме основно български автори, ще има място за представяне на книги, за четене и срещи с тях“, уверяват организаторите.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights