17.07.2024 | 20:16

“64″ – ПРЕМИЕРНИЯТ СПЕКТАКЪЛ НА ТЕАТЪР “БЪЛГАРСКА АРМИЯ”

Театър „Българска армия“ с два премиерни спектакъла на постановката „64“ от Тена Щивичич, на 28 и 30 октоври, от 19.00 часа, голямата сцена на театъра.
Превод: Русанка Ляпова
Режисьор: Владимир Люцканов
Сценография: Венелин Шурелов
Костюми: Елица Георгиева
Музика: Антони Манчев
Плакат: Рада Миладинова
Фотограф: Борис Урумов
Участват: Гергана Данданова, Дарин Ангелов, Стефка Янорова, Веселин Ранков, Анастасия Ингилизова, Тигран Торосян, Вежен Велчовски
Проблемното забременяване в центъра на вниманието!
Това е постановката „64“ и да правилно прочетохте. Не е 69 и никак не е секси, да правиш секс по график, без любов, но с фикс идея.
Пиесата „64“ илюстрира колко трудно е да разберем дали и кога сме готови, желаещи и способни да станем родители. Какво се случва, когато имаме нужда от помощ не само от медицински специалисти, но и от нашето семейство и приятели, без чиято подкрепа процесът може да бъде непоносим?! И все пак, дори когато нашият вътрешен кръг прави най-доброто, на което е способен, преживяването винаги е самотно, дори в любящо партньорство, дори с най-добрите намерения на тези, които ни заобикалят.
Полуавтобиографиченият текст на Тена Щивичич, представя борбата на двама души да станат родители. Тъй като природата изглежда не сътрудничи, двойката се обръща към предизвикателния и болезнен процес на ин витро оплождането и Ева е изправена пред това да подложи тялото си на ад от безкрайни хормонални инжекции, а ума й – е подложен на атаките между крехките надежди и отчаянието.
Въпреки тежката за много двойки тема, авторката я пресъздава като комедията, добре балансирана с драма. Пиесата се занимава с все още съществуваща стигма върху бездетните двойки и избутва темата за репродуктивните проблеми на преден план.
Брилянтният актьорски състав: ГЕРГАНА ДАНДАНОВА, ДАРИН АНГЕЛОВ, СТЕФКА ЯНОРОВА, АНАСТАСИЯ ИНГИЛИЗОВА, ВЕСЕЛИН РАНКОВ, ТИГРАН ТОРОСЯНТ и ВЕЖЕН ВЕЛЧОВСКИ ще Ви потопят изцяло в темата. Режисьорският перфекционизъм на Владимир Люцканов ще ангажира зрителите с темата, чрез ювелирно изпипаните детайли.

ГЛЕДАЙТЕ ПОСТАНОВКАТА „“64″“
28 Октомври Събота| 19.00 часа Голяма сцена
30 Октомври Понеделник| 19.00 часа Голяма сцена
15 Ноември Сряда| 19.00 часа Голяма сцена
21 Ноември Вторник| 19.00 часа Голяма сцена
02 Декември Събота| 19.00 часа Голяма сцена
13 Декември Сряда| 19.00 часа Голяма сцена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights