01.03.2024 | 21:48

Аджерпрес: Първото издание на международния фестивал за уличен театър в Констанца ще се проведе между 28 и 30 юли

Първото издание на международния фестивал за уличен театър – SEASTREET – ще се проведе в продължение на три дни между 28 и 30 юли в югоизточната част на Констанца, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес.

„Фестивалът се финансира основно от кметството на Констанца, но също и от Съвета на окръг Констанца (чрез Държавния театър в Констанца, който е и изпълнителен продуцент на събитието)“, се казва в прессъобщение, изпратено до Аджерпрес.

На три места в Констанца седем международни улични театрални трупи от Франция, Колумбия, Испания, Италия и Румъния ще представят изпълнения на перкусии, акробатика, големи кукли, танци, интерактивни инсталации, паради, пътуващи певци и други.

Основните представления ще се състоят на площад „Овидиу“, а парадите ще се проведат на булевард „Томис“ и на брега при казиното на Констанца.

Според организаторите две от основните представления на площад „Овидиу“ са на Рьомю Манаж (Remue Menage), една от най-известните групи за уличен театър във Франция.

Трупата „Планет Вапьор“ (Planete Vapeur) от Франция ще представи през втория ден на фестивала на площад „Овидиу“ истински „Микрокосмос“.

Сред участниците в парада е AAINJAA – една от най-впечатляващите компании за перкусии в света, основана в Колумбия и впоследствие установила се в Испания.

Трупата на Mademoiselle Paillette от Франция кани публиката първо в един „Бял свят“, оживен от странни герои, които са облечени много различно, но в същото време си приличат. Трупата се предвожда от гигантската Жена балон в ролята на кралица, придружена от своите верни слуги и пазачи, гондолиери и невероятни същества, всички в бяло.

През втория ден от фестивала същата трупа представя „Червен свят“, впечатляващо шоу, микс от артисти в костюми, частично покрити с балони, създаващи по този начин уникален, фантастичен ефект.

Компанията El Carromato носи от Испания гигантски кукли, „Големи танцьори“, високи четири метра, костюми и цветни светлини, хореографски моменти, които създават магическа, наелектризираща атмосфера на улично парти, което кани публиката да танцува и да се забавлява.

Компанията Grande Cantagiro Barattoli от Италия, която винаги е на път в духа на старата традиция на музиканти и странстващи кукловоди, идва с „Puppet Street Orchestra“, музикален театър, който впечатлява както възрастни, така и деца.„

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights