26.05.2024 | 2:21

Българи ще участват в европейски фестивал в Канада

Българи ще участват в европейски фестивал в Канада. Той ще се проведе заедно с фестивала „Maple Ridge Pitt Meadows Country Fest” на 29 и 30 юли. Това съобщиха на своята страница във Фейсбук от Българо-канадското дружество в Британска Колумбия.

Адресът на събитието е: Albion Fairgrounds 23448 – Jim Robson Way Maple Ridge, BC V2W 1C1. Входът ще бъде безплатен. „Ще имате възможност отново да посетите два фестивала, комбинирани в един огромен празник на европейските култури, както и на канадската. Ще можете да участвате в много забавления, да се насладите на различни представления, храна, културни и търговски щандове, да попеете и потанцувате заедно”, посочват от Дружеството. 

Сред участниците, които ще представят България, са танцовите групи „Зорница“, „Китка“ и „Хубавици“, д-р Коста Божинов на акордеон, певицата Даяна. Както и Христо Попов, който ще изпълни кукерски танц, е посочено още в публикацията. На 29 юли от 15:45 ч. местно време гостите на фестивала ще могат да наблюдават „Зорница“, кукерски танц и „Хубавици“. На 30 юли от 15:15 ч. ще започнат изпълненията на „Китка“, Коста Божинов, Даяна и кукерски танц.

Церемонията по посрещането на флага за всяка държава ще бъде на 29 юли в 13:00 ч. и българският културен щанд ще бъде на разположение и през двата дни, 29 юли от 10:00  до 22:00 ч. и 30 юли от 10:00 до 18:00 ч.”, допълват от Българо-канадското дружество в Британска Колумбия.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights