14.06.2024 | 17:43

Българската програма на австралийското радио SBS с наградата на фонд „13 века България“

Наградата на Националния дарителски фонд „13 века България“ за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина бе връчена на 3 юни 2023 в рамките на Осемнадесетата световна среща на българските медии. Форумът, организиран от БТА, тази година се проведе от 1 до 4 юни в Казанлък. Темата на световната среща е „Медии и свобода“.

Призът се присъжда всяка година от жури в състав: председател – генералният директор на БТА, и членове – изпълнителният директор на Фонда, и ръководителят на звено „Връзки с обществеността“ на БТА.

За да получи наградата, медията трябва да има доказан принос в разпространението на българската култура в рамките на съответната държава и извън нея; да е двуезична, като е задължително единият език да е български; в програмата си да представя устойчиви и градивни теми в областта на българската култура.

Наградата на Национален дарителски фонд „13 века България“ е учредена през 2013 в знак на признание за усилията на работещите български журналисти зад граница за съхраняване и популяризиране на националната култура.

Тази година призът бе присъден на българската програма по Австралийското обществено радио и телевизия “SBS” в Австралия – 2 000 лв., с водещ Фили Ладжман, изпълнителен директор на българската секция.

Наградата бе връчена от г-жа Адриана Мешкова, Експерт, конкурси и награди в НДФ „13 века България“, съобщават от Министерството на културата.

Програмата съществува от 1946 и обединява българската диаспора в Австралия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights