20.06.2024 | 22:58

„БУРГАС И МОРЕТО“ ОТБЕЛЯЗВА 40-ТО ИЗДАНИЕ И 50 ГОДИНИ ОТ ПЪРВОТО СИ ПРОВЕЖДАНЕ

Снимка: Община Бургас

С нова и модерна визия на сцената, десетки изпълнители в рециталната част и талантливи автори в конкурсната програма на 29 юли от 20.30 часа в Летния театър ще бъде отбелязано 40-то издание и 50 години от първото провеждане на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“, съобщават от Община Бургас.

Песните в конкурсната част на форума вече могат да бъдат чути в сайта на Бургас и морето: https://www.burgasimoreto.org/bg/. Там всички почитатели могат и да гласуват за любимата си песен, с което да й помогнат в спечалването на наградата на онлайн слушателите.

Всички песни ще чуем и на живо на 29 юли от 20.30 часа в Летния театър, където жури и публика ще оценят всяко едно от изпълненията. Жури на „Бургас и морето“ 2023 г. ще бъдат любимите на публиката Йорданка Христова и Росица Кирилова, композиторът Ефтим Чакъров, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, проф. д-р Адриан Георгиев – ръководител на катедра „Музика и мултимедийни технологии“ в Софийския университет и заместник-директор на Филиала в Бургас, поетесата Ники Комедвенска и бургаският музикант Деян Вълев – Дишо.

С музикален поздрав и припомняне на красивите песни, прозвучали в последните пет години от конкурса в спектакъла на 29 юли ще се включат редица популярни изпълнители като Стефан Илчев, Васил Чергов, Дивна, Фортисимо, Дани и Емин, Вили Русева, Яви, Дани Милев, Дишо и Иван, Гергана Великова.

По сценографията и мултимедията на „Бургас и морето“ 2023 работи Красимир Марчев – бургаски визуален артист и професионален продуцент в сценичните изкуства. Той е автор на сценографията на десетки представления и танцови спектакли. Завършва моден дизайн, мениджмънт и продуцентство, и работи с много имена от българския шоубизнес, а неговата работа бива забелязана от самата Мадона.

Водещ и сценарист и тази година ще бъде очарователната и забавна Здрава Каменова, която не крие пристрастието си към Бургас.

Билети за фестивала можете да намерите на касата на Часовника и в мрежата на Евентим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights