12.04.2024 | 20:25

Церемонията за връчването на наградите „Еми“ ще се състои през януари 2024 г.

Церемонията за връчването на наградите „Еми“, която беше отложена заради стачката в Холивуд, ще се състои през януари 2024 г., предаде Асошиейтед прес, като цитира телевизионния канал „Фокс“.   

Отличията ще бъдат раздадени за 75-и път на 15 януари в театър „Пийкок“ в Лос Анджелис.

Новата дата ги поставя точно в сезона на холивудските награди, отбелязва Асошиейтед прес.

„Еми“, които отличават най-добрите телевизионни продукции, ще бъдат излъчени седмици преди тези на Гилдията на актьорите. Много други церемонии, сред които наградите „Златен глобус“, чието завръщане в телевизионния ефир още не е потвърдено, и „Изборът на критиците“ , също се провеждат през януари.

Церемонията за отличията „Еми“ ще бъде около четири месеца по-късно от предварително планираното. 

Този ход е малко завръщане назад – първата церемония за призовете „Еми“, на която са раздадени само шест статуетки, е през януари 1949 г. 

Човек, запознат с плановете, но неупълномощен да говори публично, каза пред Асошиейтед прес миналия месец, че шоуто, първоначално планирано за 18 септември, ще бъде преместено заради продължаващите стачки на актьорите и сценаристите в Холивуд.

С най-много номинации са продукции на HBO, като сериалите „Наследници“, „Последният от нас“ и „Белият лотос“, които общо се борят за 74 отличия, отбелязва Асошиейтед прес.

Заради стачките актьорите и сценаристите на продукциите не могат да рекламират своите сериали или да дават рекламни интервюта. Протестът на сценаристите продължава вече 101-ви ден – по-дълго от стачката през 2007-2008 г., а краят не се вижда.

Не е обявен водещ на церемонията, която ще отбележи диамантената годишнина на наградите „Еми“. 

Наградите „Еми“ за технически постижения ще бъдат раздадени седмица по-рано – на 6 и 7 януари 2024 г., като тази церемония ще бъде излъчена по телевизия „Фокс“ на 13 януари 2024 г.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights