11.12.2023 | 12:04

Dance Grand Prix Sofia събира танцьори и хореографи от цял свят

Снимка – Dance Grand Prix Sofia / Георги Петков

Конкурсът Dance Grand Prix Sofia събира в София през май 2024 година млади танцьори и хореографи със световно признание, съобщават организаторите.

По думите им Dance Grand Prix Sofia е своеобразен мост, свързващ танцьори, хореографи, преподаватели, ментори, режисьори и автори на спектакли от цял свят и създава възможности за специализация и реализация на своите участници.

Събитието ще включва серия майсторски класове в различни танцови стилове. В рамките на тези класове, участниците ще се запознаят подхода на менторите, ще усвоят иновативни стилове, ще  работят върху усъвършенстване на техниката и подобряване на артистичното изпълнение. Индивидуални консултации ще помогнат на всеки изпълнител да получи ценни насоки за още по-добро изпълнение на сцената. 

Наградният фонд на Dance Grand Prix Sofia, освен паричен, включва стипендии за обучение, специализации, покани за участия в европейски фестивали и конкурси, предметни награди.

Категориите включват класически балет, лирикъл и контемпорари, характерни танци, джаз и шоу денс, акро, хип хоп и комерсиални танци. Конкурсът е отворен за участници от най-ранна детска възраст до 25 години, както за любители, така и за професионалисти.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights