27.02.2024 | 1:18

Десет художници ще творят на Националния пленер по живопис „Шуменско плато“

Десет художници ще творят на Националния пленер по живопис „Шуменско плато“, който ще се състои от 14 до 21 август, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в областния град. 

В него ще участват Валентин Георгиев от Русе, Десислава Досева от София, Ивелин Стоянов от Търговище, Станка Александрова от Пловдив и Фикрат Салимов от Елена. По статут останалите петима участници ще са от Шумен – Атанас Атанасов, Борислава Борисова, Калоян Тодоров, Красимир Арсов и Радослав Ценов.

Пленерът по живопис няма определена тематична или жанрова насоченост, като участниците имат пълна свобода да реализират творческите си идеи. Целта е да се опознаят културно-историческото наследство и природните забележителности на Шумен и това да помогне за популяризирането на района като място за създаване на изкуство, отбелязват от общинския пресцентър. 

Оттам допълват, че организатори на Националния пленер по живопис „Шуменско плато“ са Община Шумен и Дружеството на шуменските художници.

Както БТА информира на 2 септември миналата година, в предходното тринадесето издание на пленера по живопис в Шумен се включиха майстори на четката от различни генерации и от различни градове на страната. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights