12.04.2024 | 20:14

„Дон Жуан“ от Моцарт ще има премиера в зала 1 на НДК

„Дон Жуан“ от Моцарт ще има премиера в зала 1 на НДК Снимка: НДК

„Дон Жуан“ от Моцарт, продукция на музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново в партньорство с Националния дворец на културата, ще има премиера в зала 1 на НДК днес. Събитието е част от международния фестивал „Софийски музикални седмици“, съобщават от НДК.

„Нашата постановка е решена класически, но използва съвременни похвати, което ни дава възможност да потопим слушателите и зрителите в сюжета без техническите прекъсвания, които в операта и театъра са недостатък“, казва диригентът Георги Патриков.

В главните роли са солистите Никола Иванов (Дон Жуан), Теодора Петрова (Донна Анна) и Пламен Кумпиков (слугата на Дон Жуан – Лепорелло). Операта се изпълнява в оригинал на италиански език – със субтитри на български език. 

Либретото е на Лоренцо да Понте, режисурата е поверена на Петко Бонев. 3D мапингът е на Лора Руневска. В постановъчния екип на „Дон Жуан“ участват още Ася Стоименова, която работи над сценичния дизайн и костюмите, концертмайсторът Мария Павлова, хореографът Катя Богданова и хормайсторът Яница Първанова.  

„С проекта на операта „Дон Жуан“ Великотърновският театър по най-категоричен начин заявява и демонстрира нивото на своя творчески потенциал“, казва директорът на музикално-драматичния театър във Велико Търново – Васил Вълчев.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights