28.05.2024 | 17:29

Допълнителен тираж на книгата „Гунди – какъвто не го познавате“

Допълнено издание на книгата „ГУНДИ – какъвто не го познавате“ предостава Издателска къща „Труд“ по случай 80-годишнината от рождението на футболната легенда, съобщават издателите.
Първото издание на книгата “Гунди – какъвто не го познавате” се появи на бял свят на 4 май 2018 г., точно на датата, на която 75 години по-рано Георги Аспарухов се e родил и проплакал за първи път в столичния квартал “Редута”. Началният тираж беше буквално разграбен за три дни. При представянето на “Герена” се извиха опашки, на два пъти коли на издателството докарваха нови бройки, за да стигнат за всички, които искат да се сдобият с историята на “Футболист №1 на България за XX век”.
Срещите с читатели, писмата, които получавахме в редакцията, реакциите от съотборници на Аспарухов и негови съперници на терена започнаха да пишат това допълнено издание, което държите в ръцете си, почти веднага след като книгата излезе на пазара. Споделяхме всяка отделна история с аудиторията на вестник “България Днес” в специално създадената рубрика “Народът за Гунди”.
Тук сме събрали всичко ново, което научихме за легендата на българския футбол за тези пет години от първото издание на книгата. Историята на великата деветка продължава да бъде дописвана с още и още неизвестни факти и случки, разказвани от хора, докоснали се до него. Струва си да бъдат запазени.
Аспарухов е вечен символ на високо спортно майсторство в съчетание със спортсменство и пословична скромност, а от такива примери се нуждаем и днес. Идеята за новото юбилейно издание дойде след разговор с рекордьора по мачове за “Левски” Стефан Аладжов. Аладжата ни разказа как привърженик на “сините” повече от половин век пази кичур с коса на Гунди. Какво по-голямо доказателство за магията, която поражда всичко свързано с големия голмайстор?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights