12.04.2024 | 19:35

Драчко от Силистра ще гостува на фестивала „Лято, кукли и приятели“

               Спектакълът „Дракончето Драчко“ от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще бъде представен на 15 юли, събота, от 11:00 часа на откритата сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Драматично-куклен театър Силистра ще изиграе най-новото заглавие от своя репертоар. Автор и режисьор на пиесата е Янко Митев, сценографията и куклите са на Емелиана Тотева, а композитор е проф. Веселин Койчев. Участват актьорите Александър Павлов, Елена Кешишева, Станислав Георгиев и Стефан Станчев.

                Не е лесно да си Дракон! Дори да си малко жълто драконче, което все още не изпуска огън, а само дим, си е мъка. Всички бягат от теб и ти си сам – без приятели. Добре, че съдбата не търпи такава неправда, а изпраща най-подходящия – Пожарникарчето Пройчо. Какви препятствия ги очакват? Елате и вижте!

                Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината.

Входът е свободен!

               При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа в театралния салон на читалище „Искра“ – партньор на фестивала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights