26.09.2023 | 2:24

Драматичният театър в Търговище представя премиерно танцовото представление „Връзки“

Хореографът на спектакъла Неделя Ганчева. Снимка: Драматичен театър - Търговище

В началото на юни публиката на Драматичния театър в Търговище, а впоследствие и тази в останалата част на страната ще може да види най-новото заглавие в репертоара на театъра – танцовото представление „Връзки“. То ще закрие настоящия сезон, чиято програма беше обединена от темата за семейството. „Връзки” е първото изцяло танцово представление на театъра, а Неделя Ганчева е негов хореограф.

Ганчева ще потопи зрителя в дебрите на движенския театър. Тя е танцьор, а отскоро и хореограф. Всъщност обаче тя е преди всичко наблюдател. Движенията наоколо я привличат и споделя, че обича да следи всичко – как някой чака на спирка, как се премества котка, как пада листо от дърво, етапите на изнервеност в нечие тяло. А събраните движения сякаш записва в тетрадка и от тях създава свой собствен универсален език – езикът на движенческия театър.

От Драматичния театър в Търговище добавят, че Неделя Ганчева е завършила Театър на движението в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, след което е учила една година в Кралското висше училище за драматично изкуство в Мадрид (RESAD), а в момента завършва магистратура по Хореографска режисура в Благоевград. Работата й с Драматичния театър в Търговище започва през 2019 г., когато се заема със задачата да изработи движенческата партитура за представлението „Една крачка до предела” на Игор Бауерзима. Няколко години по-късно тя се завръща в театъра, този път обаче като основен двигател на спектакъла „Връзки”. 

Премиерата на „Връзки“ ще е на 5 юни. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights