27.02.2024 | 3:03

Фестивалът „Дни на куклите“ ще представи в Бургас постановки на 11 български и чуждестранни театрални формации

Десетото юбилейно издание на международния куклен фестивал „Дни на куклите“ 2023 ще се проведе от 30 юли до 5 август на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина на Бургас, съобщиха за БТА от Държавен куклен театър в града.

Откриването на 30 юли ще направи постановката „Магьозникът от Оз“ на куклената школа при местния държавен куклен театър, както и „Златната гъска“, също на бургаския театър, който е и организатор на форума с подкрепата на Община Бургас.

Програмата тази година ще срещне публиката с общо 19 спектакъла на осем български и три чуждестранни театрални колектива от Нидерландия, Румъния и Казахстан.

От страната гостуват куклените театри на Пловдив, Варна, Русе, Видин, както и Младежки театър „Николай Бинев“, Театрална формация „Сенджу“ и Театър „Мале – мале“ от София.

След откриването, всеки ден до 5 август на сцената ще бъдат представяни по три спектакъла с начални часове съответно от 18:30, 19:30 и 20:30 ч. Успоредно със спектаклите организаторите са подготвили и съпътстваща програма, в която влиза представяне на „Музей на приказката“, както и уъркшоп за работа с кукли марионетки за професионалисти. Между представленията публиката ще може да се включи и в различни танци и игри. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights