26.05.2024 | 1:53

Графа и „Джуниър бенд“ изнесоха концерт в подкрепа на каузата „Бъди зелен всеки ден с градския транспорт“

Снимка: Асен Тонев/БТА

Владимир Ампов-Графа и духовият оркестър „Джуниър бенд“ с диригент маестро Йордан Цветанов изнесоха концерт в подкрепа на каузата на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) „Бъди зелен всеки ден с градския транспорт“. Събитието се състоя тази вечер в рамките на Sofia Summer Fest.

Каузата е част от политиката на Столичната община за по-зелен, по-чист, модерен, спокоен и уютен град, каза по време на концерта водещата Йоанна Драгнева. „Превозните средства в столицата всеки ден пет пъти обикалят Земното кълбо по линията на Екватора. А всяка година само от метрото се спестяват над 900 000 тона вредни емисии“, посочи тя.

Драгнева разказа, че Владимир Ампов-Графа е подарил песента „Мама, татко и аз“ на „Джуниър бенд“, а с нея младите музиканти участват във видео на ЦГМ за удобствата на градския транспорт.

„Благодарим на всички, които помагат на градския транспорт да става все по-популярен, все по-добър и все по-удобен. Всеки ден, в който изберем алтернативен начин на предвижване – било пеша, било с колело, било с градски транспорт, и оставим автомобила, правим нашия град по-чист и въздуха – по-лесен за дишане“, каза изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев.

Градският транспорт има смисъл само когато се правят за хората, коментира по време на събитието председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той благодари на участниците в концерта за професионалното отношение към каузата. „Тъй като рядко се случва български изпълнители да проявяват своята обществена ангажираност по различни теми, бих искал да благодаря на Влади Ампов-Графа за всичко, което прави за София, за подкрепата му за младите талантите и за това, че е от хората, които ни търсят нас, за да бъдат полезни“, каза той.

По-рано днес „Джуниър бенд“ изнесе кратък концерт и на специална сцена – „паяк“, разположена на пресечката на бул. „Витоша“ и ул. „Неофит Рилски“.

Източник: БТА

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights