17.07.2024 | 20:37

„Исус Христос Суперзвезда“ на Античния театър тази вечер

На Античния театър в Пловдив от 21 часа тази вечер ще бъде представена рок-операта „Исус Христос суперзвезда“. Визуалният спектакъл по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс е дело на режисьора Веселка Кунчева, диригент е маестро Константин Добройков.

В образа на Исус се въплъщава Николай Воденичаров-Никеца, ролята на Юда се изпълнява от Владимир Михайлов, а библейската героиня Мария Магдалена в спектакъла е Керана.

В мюзикъла участват солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера – Пловдив. Рок операта се изпълнява на английски език с български субтитри.

Постановката е в рамките на юбилейното десето издание на летния фестивал Opera Open.  Очаква се на второто представление на 10 август авторът на либретото на легендарната рок опера Тим Райс да пристигне специално в България, за да гледа спектакъла на Античния театър в Пловдив.

„Исус Христос суперзвезда“ е представена за първи път на сцена преди 52 години. В основата на историята, въплътена в рок операта на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс е т.нар. „Тайно евангелие“, според което Юда, който е най-близкият приятел на Исус, е помолен от Христос да го предаде. Така помага на Христос да се въздигне. Рок операта поставя въпроси за самото човечество и неговия път към вярата и изкуплението на греха. 

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights