29.02.2024 | 20:05

Largo, четвъртата премиера за новия сезон на „Сфумато“

Снимка: „Сфумато“

Largo, четвъртата премиера за новия сезон на театър „Сфумато“. Това e финален етап от работата на турския режисьор и хореограф Корхан Башаран с български артисти и танцьори. Премиерата е на 1 декември,от 19.00 часа. Постановката ще се играе и на 28 декември на основна сцена.

В ролите участват Андрей Стоименов, Бистра Окереке, Виктория Владова, Вяра Миланова, Димитър Василев, Калоян Говедарски, Елена Дечева, Лилия Младенова, Лора Тенчева, Мария Карилоска, Невена Василева и Стефани Андонова.

Корхан Башаран е международно признат танцьор и хореограф, който се води в работата си от дълбокото желание да изследва непознатото и да прегърне уязвимостта. Той има бакалавърска степен от университета Билкент и магистърска степен по мениджмънт на изкуството от университета Йедитепе. Корхан е артистичен директор на танцовата компания RAu, която понастоящем осъществява артистичната си дейност в Истанбул. След 10-годишна професионална кариера в Турция, през 2008 г. Корхан се премества в Ню Йорк, където получава стипендия от Cunningham Studio, учи се при емблематичния артист Мърс Кънингам и танцува с репертоарната трупа на компанията „Кънингам“.
Учил е и си е сътрудничил с различни хореографи и режисьори в Истанбул и Ню Йорк, като винаги се е стремял да надхвърля границите на това, което е познато и удобно. Творби на Корхан са поръчани от DMUSA/BAM Brooklyn, Nimbus Dance Works, Mari Meade DC, Project 44, Бостънската консерватория в Berklee в САЩ и MDT на Държавния балет, Akbank Sanat, Tatbikat Sahnesi в Турция. Като личност Корхан е визионер, който постоянно се стреми да преобрази себе си и света около себе си. Той е майстор на занаята си, смел и безстрашен изследовател на непознатото и страстен защитник на трансформиращата сила на изкуството.
Артистичният подход на Корхан е вдъхновен от концепцията RAu, която подчертава важността на приемането на уязвимостта и несигурността, за да се постигне лична трансформация. Чрез непоколебимия си ангажимент към RAu Корхан вдъхновява да се прегърне мистерията на живота и да се вложи доверие на пътуването към себереализацията. След пандемията компания RAu представи премиерно най-новата си мултидисциплинарна творба „Дидона“ на 26-ото издание на Театралния фестивал в Истанбул, в сътрудничество с Атаман Гирискен и Толга Яялар. С всеки нов проект Корхан продължава да предизвиква себе си и публиката, като я кани да се присъедини към него на пътешествие към себепознанието и личностното израстване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights