28.02.2024 | 14:47

Лауреат на конкурса „Паганини“ е солист на международния фестивален оркестър на „Алегра“

Проф. Борис Гарлицки, лауреат на конкурса „Паганини е солист на международния фестивален оркестър на „Алегра“, снимка: организаторите

Проф. Борис Гарлицки, лауреат на конкурса „Паганини“ и концертмайстор на Лондонския филхармоничен оркестър, кралската опера „Ковънт гардън” и Хамбургската филхармония, е солист на The Next Generation Orchestra – международния фестивален оркестър на „Алегра“, съобщават от екипа на фестивала.

Събитието е тази вечер в Централния военен клуб, в София. Най-добрите участници в академията на „Алегра“, заедно със звездите на фестивала, водени от проф. Гарлицки, ще излязат заедно на сцената за концерта The Next Generation.

В програмата ще звучат творби от Моцарт – Serenata Notturna, Менделсон – Концерт за цигулка в ре минор, и Шостакович – Камерна симфония в до минор, оп.110а.

На сцената ще бъдат още виолистът на квартет „Мерел“ Алесандро Д’Амико, свирил под диригентската палка на Густаво Дудамел, челистът Кирил Злотников, солист на няколко международно признати оркестри, работил с прочути диригенти като Даниел Барембойм и Зубин Мета, съосновател на един от най-успешните квартети в момента – Йерусалим квартет, и контрабасистът Алп Туна.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights