17.07.2024 | 19:13

Лятната академия на НХА за деца и ученици с 14-о издание

Снимка: nha.bg

Това лято Националната художествена академия организира 14-ото издание на „Лятна академия за деца и ученици“. Дългоочакваният проект е в разгара си и предлага уникални възможности за творчество и обучение. Мария Ландова, ръководител на инициативата тази година, сподели в интервю за „Нашият ден“ повече за програмата и как децата и учениците могат да се включат.

„Лятна академия за деца и ученици“ е специален ваканционен проект, целящ да предостави разнообразни възможности за развитие и забавление. Мария Ландова уточнява, че проектът е добре насочен и е конструиран с грижа, за да отговори на интересите и нуждите на участниците.

Тя споделя в предаването още, че на територията на „Шипка“ 1, близо до Националната художествена академия, се провеждат 27 ателиета. Особеността на този годишен курс е включването на нова локация – ул. „Цариградско шосе“ 73, където се намира Факултетът за приложни изкуства. Там дебютират 10 ателиета, насочени към деца във възраст от 6 до 13 години.

В предаването тя подчертава още, че мястото предлага уникална атмосфера, сред дъбова горичка, което прави преживяването на участниците още по-специално.

“Самите деца са тези, които избират в кое ателие да се включат“, казва Ландова. Родителите, от своя страна, могат да решат дали този опит е подходящ за техните деца.

Програмата на „Лятна академия за деца и ученици“ включва широка гама от ателиета, които позволяват на участниците да се изразяват чрез изкуство, дизайн и творчество. Този проект предоставя възможност за децата и учениците да открият и развият своите таланти, като същевременно се наслаждават на летните дни и нови приключения.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights