20.06.2024 | 22:38

„Лято в люлката на природата“ привлече любители на изкуството, музиката и храната в Природонаучния музей в Черни Осъм

Снимка: Природонаучен музей - с. Черни Осъм

„Лято в люлката на природата“ привлече любители на изкуството, музиката и храната в Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм, съобщи Йорданка Якимова от културната институция.

От 7 до 9 юли в музея бяха организирани редица дейности. Петъчната вечер беше посветена на българското кино. Следващият ден започна с креативността и изкуството на децата, които с помощта на Мая Съева рисуваха върху стъкло. Чашите, които сами изработиха, бяха подарък за всяко дете. Вечерта на същия ден Гери Костова и Светослав Тодоров със своите китара и гайда създадоха магия на сцената, докато Милена Георгиева и Мирослав Димитров предложиха изискана трапеза, вдъхновена от „Ядливите растения“. Гостите се насладиха на вкусни ястия, докато се запознаваха с интересни факти за растенията и производството на хляб с квас, разказа Якимова.

Днес „Лято в люлката на природата“ завърши с разходка на открито. Част от екипа на музея показа на желаещите разнообразието от растения, гъби и животни в региона. 

Летните събития в музей продължават с „Природа и математика“ – всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 11:00 часа през юли и август ще се организират безплатно уроци по математика за ученици от 5 до 7 клас с водещ Лилия Врачовска.

От 10 до 24 юли ще може да се разгледа изложбата „Дом – в обятията на българските планини“ на Иван Христов, като официалното откриване ще се състои утре в музея.

От 17 до 21 юли ще бъдат провеждани занимания за деца на тема „Птиците около нас“.

На 29 юли, от 10:00 до 14:00 часа, се отбелязва Ден на Рейнджъра със събитието „Ако бях парков рейнджър“. В двора на музея ще има различни тематични занимания – изследователски предизвикателства, катерачна стена, въжен тролей. Гости в събитието ще бъдат Скаутски клуб „Диви пчели“ от Плевен.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights