24.04.2024 | 18:38

Любо Киров пее с English Chamber Orchestra пред храм-паметника „Св. Александър Невски“

снимка: Организаторите

Любо Киров е избран от English Chamber Оrchestra да бъде техен специален гост на първия им концерт пред катедралния храм “Свети Александър Невски”, съобщават организаторите. Той ще се състои тази вечер в София.

По думите им певецът е предпочетен пред други наши изпълнители заради диапазона на гласа и разнообразния си репертоар. Той ще излезе на специалната сцена, която ще бъде изградена пред православния храм.  Любо Киров има опит от съвместни изпълнения с класически оркестър, но за първи път ще дели сцена със световноизвестна формация, допълват организаторите.

„За мен е чест да бъда част от галавечерта с English Chamber Orchestra“, защото това е един от престижните европейски състави за класическа музика”, каза Любо Киров.

От 1977 г. британският оркестър има за патрон крал Чарлз III, както и привилегията да свири на множество събития от важност за кралското семейство.

В София ще звучат произведения на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар.  

Програмата ще бъде удостоена с присъствието на млади български таланти, които ще изпълнят специално разработени български народни песни под акомпанимента на English Chamber Orchestra като реверанс към родната публика, допълват организаторите.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights