08.12.2023 | 18:26

Медицинска сестра от Варна издаде роман за любовта и човешкото щастие

Даниела Паскова, медицинска сестра от спешния център във Варна издаде книгата „За глътка въздух“. Премиерата ще бъде на 31 юли 2023 г., от 19.00 часа на Сцена на културната програма.

„За глътка въздух“ от Даниела Паскова е роман за трудния живот, трудната любов и жестоката борба за онова малкото щастие, което винаги шепти или чука тихо на вратата ти. Трудно е да го чуеш, понякога е невъзможно да го усетиш, но никога не спираш да го търсиш. Щастието е като футболна топка. Гониш я, докато бяга пред теб, а спре ли на едно място, я риташ силно и всичко започва отначало. Дали героите в този роман сами подритват малкото си щастие или точно когато протегнат ръце, за да го хванат, жестоката съдба бърза да го изрита силно в друга посока?

Съдбата си играе с персонажите в този роман. Поразбърква и пренарежда събитията в живота им така, че да заслужат и извоюват щастието си с кръв, пот и много болка. Борят се смело за глътка въздух… буквално и преносно. Преминават през капаните и преградите, които се изпречват на пътя им. Стават, изтупват калта и прахта от себе и продължават напред. Всеки от тях носи собствения си товар. Всеки се бори със своите си страхове и демони. Живее с тях. По-скоро живее въпреки тях.

Младо щастие и зараждаща се любов, които все се изплъзват на героите заради нещастията и бедите, които бележат живота им. Сред страниците може да прочетете за пандемията от COVID 19 и за млад лекар, който работи в такова отделение. Художничка, останала сираче като дете, белязана от изнасилване и тормоз в Домове за изоставени деца и приемни домове. И третия персонаж, който след първия шамар, първия побой, първото изнасилване, първата доза наркотик неминуемо поема по пътя си, за да се превърне в отрепка, наркоман и насилник. Извършва отвличане и дори убийство. И присъдата му накрая е изпълнена…

Историята е тежка и драматична, но сред редовете често има вмъкната една лека усмивка и закачка. Като глътка въздух за читателя. Защото дори и сред най-тъмните и тежки облаци за момент може да се покаже слънцето. Да върне надеждата и да усмихне душата. Нищо, че след минута може да се развихри страшна буря. Вечен ураган няма. Както няма и вечна дъга. Всичко в природата и живота е преходно. Важното е да се борим с всички сили за щастието и любовта, така както тялото ни се бори всяка секунда за глътката въздух, за да можем да дишаме.

Борба за щастие и любов по време на пандемия. Борба с цената на кръв, пот, смърт и много болка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights