20.07.2024 | 12:00

Meждународен фестивал на културите „Наслада в многообразието“ ще проведат чуждестранни студенти на ВУМ

Снимки: ВУМ

На 19 юли 2023 (сряда) в Летен театър Добрич ще се проведе Meждународен фестивал на културите „Наслада в многообразието“. Събитието е с начален час 19:00 часа и се организира от студенти от водещи университети в Индия, Виетнам и Бангладеш в сътрудничество с Висше училище по мениджмънт (ВУМ). Събитието е кулминацията на триседмичен Студентски обучителен лагер (Student Boot Camp), проведен с подкрепата на програма „Еразъм+“ в рамките на проект HARMONY.

Организаторите канят всички заинтересовани да преживеят завладяващите изпълнения на традиционни танци и музика от Индия, Бангладеш и Виетнам, демонстриращи богатото културно наследство на тези страни. Фестивалът, който е с вход свободен, ще включва още щандове за изкуство и занаяти, отразяващи разнообразието на представените култури.

Увлекателни игри ще забавляват посетители от всички възрасти, като същевременно ще насърчават междукултурното съзнание и връзките с местната общност. Фестивалът има за цел да запознае българите с многообразието на азиатските култури и да насърчи интереса към тях.

Станете част от Meждународен фестивал на културите „Наслада в многообразието“. Присъединете се към нас за една празнична вечер, в която ще прегърнем многообразието и ще насърчим междукултурното разбирателство.

Студентският обучителен лагер (Student Boot Camp), част от проект HARMONY, се провежда от 3-ти до 21-ви юли 2023 г. в кампуса на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) в Добрич. Тази трансформираща програма за обучение има за цел да насърчи международното сътрудничество и да подкрепи модернизацията и достъпността на институциите за висше образование в Индия, Бангладеш и Виетнам. Проектът също така цели да насърчи сътрудничеството между европейски и азиатски университети, улеснявайки стратегическата интернационализация в образованието, научните изследвания, мобилността и услугите.

По време на интензивната програма студентите се обучаваха в широк спектър от теми като управление на събития, междукултурна компетентност и комуникация и лидерство. Следобедите посветиха на самообучение, подготовка и репетиции за големия финал – Международен и междукултурен фестивал „Наслада в многообразието“, събитие, с което студентите ще покажат своите новооткрити умения и разбиране за междукултурно сътрудничество.

Проектът HARMONY е от първостепенно значение за насърчаване на международното образователно сътрудничество между ЕС и азиатските страни, а студентският обучителен лагер обещава да бъде стъпало за следващото поколение глобално осъзнати и компетентни лидери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights