12.04.2024 | 19:52

Международният архитектурен Форум „Брацигово – Каменният поток на времето“

Международният архитектурен Форум „Брацигово – Каменният поток на времето“ ще се проведе за трета поредна година от 26 юни до 2 юли 2023 г. под патронажа на Министерството на културата. Основен организатор на събитието е Камарата на архитектите в България – Районна колегия – София, съвместно с Община Брацигово. С всяка изминала година подкрепата и съорганизаторите се увеличават, като в това издание към тях се присъединяват и Италианският културен институт в София, Конфиндустрия – България, НСОРБ, Регионалният исторически музей на гр. Пазарджик, Университетът по архитектура, строителство и геодезия, фондация „Български строител“ и Центърът за върхови постижения „Наследство БГ“.

Форумът представлява мащабно събитие, посветено на недвижимото културно наследство, традициите, архитектурата и изкуствата. Първото издание бе през 2021 година. През 2022 година към организаторите се присъединява и Камарата на строителите в България.

През настоящата 2023-а за трети пореден път партньорите обединяват усилия, за да насочат вниманието на всички заинтересовани страни към опазването на недвижимото културно наследство на България. Тема на настоящото издание на Международния форум е „История и бъдеще – архитектура за образование и култура“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights