17.07.2024 | 18:40

На 5-ти август отново JaZz do MoReto – Джезерец!

За пета поредна година в село Езерец ще се проведе „JaZz do MoReto“, или както вече всички го наричаме за кратко -„Джезерец“. На август 2023 г., от 20.00 часа. Този път на сцената ще излязат – трио – Михаил Йосифов -тромпет, Васил Спасов – пиано и Димитър Карамфилов – контрабас.
Музиканти, доказали се със своя професионализъм в страната и чужбина.

Дуо-Sorin Zlat -пиано i Catalin Milnea-саксофон-изключителни музиканти,които ще ни гостуват от Румъния.
Вера Шандел-вокал
Пламена Костова – вокал и Павлета Проданова – пиано /които вече познаваме от сцената на Джезерец /.

Отново поляната под звездното небе ще се взриви от музика, емоции, греещи лица .

За първа година ще ни гостуват музиканти от чужбина /Румъния/-дуото Sorin Zlat i Catalin Milea-музиканти, известни не само в страната си,но и на световните сцени.

Sorin Zlat е пианист, композитор,аранжор. „Музикант на годината “ на Румъния. Печели Грам При награда на Jazz competition -Florida, Голямата награда и награда на публиката в Монако,специална награда на журито на Jazz competicion – Франция ,участва в джаз фестивали в Монтрьо/Швейцария/,Белгия, Любляна и др. Свири в джаз клубове в Европа и Америка.

Catalin Milea – саксофонист, композитор, професор в Муз. Акадения в Букурещ. Завъгшвс в Амстердам и специализира в Университета в Бруклин – Ню Йорк. Свири със световно известни музиканти като Карло до Роса, Ерик Равис, Томи Крейн и др.

Михаил Йосифов – тромпет. Композитор, аранжор професор в Муз. Академия-София катедра „Поп и джаз“. През 2009 г. е удостоен с наградата „Музикант на годината“.
Участва в разл. формации в БГ и чужбина. Свири с известни музиканти, като Майк Стърн, Дейв Уекъл Карен Бернод и др.

Васил Спасов-пианист, композитор. Завършва Муз. Академия в София и муз. колеж в Бъркли. Основател на „Фънкалеро“. Има проекти с Милица Гладнишка и Михаил Йосифов. Пише аранжименти за Биг Бенда на БНР.

Димитър Карамфилов-контрабас. Преподавател в катедра „Поп и джаз“ в Муз. Академия. Работи с Милчо Левиев, Живко Петров, Теодосий Спасов, Михаил Йосифов и др.

Вера Шандел – вокал,Изявява се с проекта „jazz boudoir“ с Ангел Заберски, както и заедно с Мишо Йосифов създават „Sentimental Swingers“.

Пламена Костова -вокал.
Завършва поп и джаз пеене при Петър Салчев в Муз.Академия в Пловдив.Участва в проекти със соул и фънк звучене-. Пише авторска музика.

Павлета Проданова – пиано. Музикант, преподавател. Завършва Муз. Академия. Работи в чужбина. Организатор и муз. директор „jaZz do MoReto“ и „Dobrich Jazz fest“.

На 06.08 от 11.00 ч. в Зелен център – Шабла ще се проведе традиционният уърк – шоп за деца, където ще ви запознаем с музиката,наречена джаз…..Тази година ще ви разкажем за инструмента тромбон с ръководител Пламен Петров. Ще участват и деца от Шабла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights