01.12.2023 | 21:32

Националният конкурс “Мелодията на водата” ще представи 12 нови български песни в Хисаря

Снимка: Иван Димов, Национален конкурс "Мелодията на водата"

Общо 12 изпълнители ще участват във второто издание на Националния конкурс за нова българска песен „Мелодията на водата“ в Хисаря. Те са подбрани от шестчленно жури, в чийто състав са поп изпълнителката Мими Иванова, музикалния редактор и водещ в БНР Здравко Петров и композитора Георги Милтиядов, съобщи организаторът Иван Димов от сдружение „Петнадесет лалета“. Конкурсът ще се проведе на 22 юли на сцената на Летния театър в Хисаря от 21:00 часа.

Условие за участие в конкурса е песните да не са излъчвани и публично изпълнявани. Задължително трябва да са на български език и със шлагерно звучене, посочи Димов. Избраните 12 песни ще бъдат изпълнени на живо с участието на 50 музиканти, основно от Плевенската филхармония. Те ще свирят под палката на Георги Милтиядов – композитор, аранжор и диригент. Журито ще определи лауреатите на първа, втора и трета награда, а публиката ще отличи с гласуване на място любимата си нова българска песен. Наградените участници ще получат статуетка, диплом и парична награда. Входът е безплатен. 

Конкурсът ще бъде заснет и излъчен по БНТ на 2 септември, посочи Димов. 

Миналата година журито отличи на първо място песента “Клада” с музика и аранжимент на Милен Македонски, текст – Костадин Филипов и изпълнител Виктория Главчева. Вота на публиката спечели “Легенда за момина сълза” с музика и аранжимент на Христо Петков, текст – Снежина Темелкова и изпълнители Борислава и Наталия Гайкови и Стилиан Пенков. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights