12.04.2024 | 21:28

Онлайн гласуване за „Бургас и морето“: Подкрепете вашите любими песни и изпълнители

Преди 27 години, певицата Тони Димитрова и нейният екип печелят националния конкурс за забавна песен „Бургас и морето“ с песента „Ах, морето!“. Това е началото на една бляскава история, която и до ден днешен създава незабравими моменти за публиката и участниците.

Тази година конкурсът събра над 40 песни, които се състезаваха в музикалното съревнование. Комисията, която включваше представители на местната власт в Бургас, музиканти, композитори и журналисти, внимателно е прослушала и оценила всички подадени музикални произведения.

След гласуването на комисията, 11 авторски екипа преминаха към финалната част на състезанието, където ще се съревновават за титлата „Най-добра забавна песен на Бургас и морето“.

Националният конкурс за забавна песен „Бургас и морето“ има интересна история. Той е организиран за първи път през 1973 година под името „Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора“ от оркестър Бургас в летния театър на града. След 13 издания, за кратко той престава да съществува, но през 1996 година е възстановен от групата „Горещ пясък“ под името „Бургас и морето“ и оттогава се провежда всяка година.

Конкурсът е наследил традициите на „Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора“ и е дал старт на много български композитори, автори на текстове и изпълнители, които създават емблематични български забавни песни.

Онлайн гласуването за избраните 11 песни вече започна, а очакванията към наградената песен са високи. Дани Илиева и Емин Ал-Джунейд, победителите от миналата година, коментираха в ефира на „Нашият ден“, че “емоциите са неописуеми и спомените от участието на сцената са ярки и незабравими“.

На 29 юли, денят на финала, очакванията са големи, а публиката вече нетърпеливо чака да чуе най-добрата забавна песен на „Бургас и морето“. Събитието ще бъде още една страница в историята на този емблематичен музикален конкурс, който продължава да радва и вдъхновява музикалната сцена в Бургас и цяла България.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights