28.02.2024 | 15:49

Откриха изложба с творбите от традиционния летен пленер в Тутракан

Снимка: Община Тутракан

С изложба завърши традиционният летен пленер в Тутракан, организиран от местната община.

Тази година той се проведе от 23 до 29 юли, под мотото „Всичко тече, всичко се променя“. Участваха именити български автори, сред които личат имената на проф. Пламен Легкоступ и доц. Йордан Йорданов, преподаватели във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“,  доц. д-р Светозар Чилингиров от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, Янко Янев от Габрово, Владимир Запрянов от София, Добрин Вътев от Бургас, Стефан Георгиев от Велико Търново.

Тази година ще се включиха и възпитаниците на Школата по изобразително изкуство към Общински център за извънучилищни дейности. Цяла седмица те имаха възможност да рисуват рамо до рамо с изявените творци.

Според правилата на пленера по една творба от всеки автор остава за градската галерия в Тутракан. По една картина получават и спонсорите на проявата.

Изложбата бе открита от кмета на Тутракан д-р Димитър Стефанов и ръководителя на местната школа по изобразително изкуство Аурел Стоянов, който има основна заслуга за организирането и провеждането на културното събитие.

Пленерът има за цел да обогати авторските търсения на участниците, както и да подпомогне контактите и общуването между български художници.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights