20.06.2024 | 20:59

Откриват изложба – живопис „Седем“ на младият художник Светлин Трендафилов

Изложба „Седем”!!! Едно вълнуващо преживяване от различни художествени техники, сюжети и формати!
Пет години след шестата си самостоятелна изложба (представена в Зелен образователен център), художникът Светлин Трендафилов се завръща в град Шабла с част от новата си седма колекция от творби.
На вниманието на ценителите, той ще представи подбрани произведения, изпълнени в техниката на многопластовата маслена живопис, които разкриват позитивния му поглед към света, който ни заобикаля.
Гвоздеят на вечерта, обаче, е съвсем друг – артистичен пърформънс от напълно нови стихотворения, които не са изпълнявани досега. Това ще направи шабленската публика първата в света, която ще ги чуе на живо – при това директно от самия автор!
Само във вечерта на откриването, ще имате възможността и да си закупите на преференциални цени висококачествени принтове на най-популярните му картини, както и последните бройки от новата му книга, която е отличена с Извънредно специално отличие за журналистика в Шумен – международния научно-документален анти-ковид проект със специалното участие на 23 знаменитости от седем държави – „Диалози до Изгрев”!

За автора:
Светлин Трендафилов е 31 годишен художник, поет, писател, музикант, фотограф, дипломиран дизайнер на архитектурна среда и педагог на обучението по визуални изкуства от град Каварна. Самоук автор. Съвременен родственик на Йордан Йовков. Носител на 19 Национални първи места от художествени и литературни конкурси, както и на 7 Международни първи места от художествени конкурси.

Само през първата половина на тази година, Трендафилов е отличен със златен медал в раздел „Анекдот” на Националния хумористичен конкурс „Първоаприлска патерица” на Младежки дом (Враца). Грабва и Голямата награда във Втора Национална поетическа работилница „Истински неща” на тема „Приключения по пижами – приказки в рими” на издателска къща „Многоточие” (София). Представен е като автор в Международните списание за съвременно изкуство „Pulse of Art” (САЩ) и „Double Speak”(Индия). Отличен е със Сребърен медал в 10-ти Международен художествен конкурс на свободна тема от „Expressions Art Center” (Вашингтон, САЩ), както и с Четвърто място за цялостно творчество в категория „Награда за Млад Талант 2023” до 39 г. на Международния художествен конкурс „Do You Speak Watercolor?” (Хамбург, Германия). За Втори път влиза в ТОП 10 в света – в Международен художествен конкурс IWS (Суринам, САЩ).
В момента предстои документалният филм за неговото творчество в платформата за национално културно наследство „Хисториум”.

Откриването е на 18-ти юли (вторник) от 17:30 часа в Зелен Образователен Център – Шабла, където заедно да се насладим на последните оттенъци на летния ден, изпълнени с багри, рими… и още изненади. А какви ще са те – елате и вижте сами!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights