20.06.2024 | 21:50

Първи национален фестивал за фолклорно изкуство „История от ритми“

Каним ви на първото издание на Национален фестивал за фолклорно изкуство „История от ритми“. Събитието ще се проведе 17 и 18 юни на фестивалната зона на Исторически парк. 

ОРГАНИЗАТОРИ: Фолклорна Телевизия Сънрайз Мюзик; Музикална компания Сънрайз Маринов; Исторически парк.

ОСНОВНА ЦЕЛ:

Да даде възможност за изява на голям брой изпълнители от различни възрасти, занимаващи се с българска народна музика и танци. Да мотивира творческото им изграждане и да насърчи усилията им за съхраняване на фолклорното изкуство. 

Фестивалът е със състезателен характер и включва участници от различни възрасти и краища на страната. Те ще  представят пред публика своите изпълнения. Жури от уважавани изпълнители и преподаватели – авторитети в българския фолклор ще оценяват всички участници, а най-добрите от тях ще спечелят престижни отличия и награди. 

По време на фестивалните дни талантите ще представят музикални изпълнения, народни танци и съхранени, предавани от поколение на поколение български обичаи. Всички посетители на Исторически парк ще имат възможност да им се насладят.

Настаняването на участниците ще бъде в неповторимото Юртеното селище до Историческия парк и хотелската част в с. Неофит Рилски. Вечер, край огъня, всички ще могат да общуват, да споделят творчески идеи и да се забавляват.

Каним всички любители на българския фолклор да станат част от този празник. Вашето желание за участие можете да заявите, като се свържете с нас. 

Регламент за участие: ТУК

Заявка за участие: ТУК

За повече информация и въпроси:

0896612175

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights