14.06.2024 | 17:52

Първият форум за дизайн на персонажи ще се проведе у нас през септември

На 23 и 24 септември във Варна се проведе първият форум за дизайн на персонажи PICTOPLASMA x Bulgaria. Събитието включва лекции, работилници, прожекции и изложба с участието на изявени български артисти от сферата на дизайна, илюстрацията, анимацията, сценографията и уличното изкуство.

Председател на журито, което ще оценява творбите, ще бъде Питъл Талер – основател и продуцент на международния фестивал PICTOPLASMA. Другите оценяващи ще бъдат Ивайло Христов – визуален артист, куратор и старши графичен дизайнер в УниКредит Булбанк; Ралица Герасимова – куратор и арт директор на ReBonkers; Калина Христова – художник и ръководител на департамент Изящни изкуства в Нов Български Университет.

Събитието има специално продължение и в София, където UniCredit Studio ще бъде домакин на изложба в периода 2 – 13 октомври. PICTOPLASMA x Bulgaria обяви отворена покана за участие в колективната изложба на форума с тема Герои.

Търсят се дизайнери, художници, илюстратори, аниматори, видеографи, фотографи, скулптори или неограничени в изразните си средства създатели на изкуство, които имат особен интерес към създаването на герои и техните светове. Крайният срок за кандидатстване е 31 август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights