21.07.2024 | 20:25

Певци на Студио „Зонели“ с награди от Националния конкурс „Морско конче“ – Варна

Снимки: Студио "Зонели"

Ивайла Михайлова и Симона Тодорова от Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич са сред отличените от XVI Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“ – Варна.

Четирима певци от студиото достигнаха до третия кръг след двукратно пресяване – това са Магдалена Димитрова и Симона Тодорова в първа възрастова група и Ивайла Михайлова и Теодора Велинова в трета възрастова група при индивидуалните изпълнители.

В първия кръг се прави селекция на участниците чрез изпратени от тях видеа и се определят допуснатите до следващите два етапа.

Вторият и третият етап се проведоха през изминалия уикенд на 24-ти и 25-ти юни в Концертната зала на Младежки център – Варна. До участие в третия етап в неделя бяха допуснати най-добрите, като групите бяха редуцирани почти наполовина.

Конкурсът приключи късно снощи с Гала концерт и награждаване на лауреатите.

При най-малките в първа група, състояща се от 28 участника, бяха връчени само 5 награди – една първа, една втора и една трета награда и две поощрения. Седемгодишната Мони от Студио „Зонели“ се пребори за място сред петте отличени деца като стана носител на Поощрителна награда.

В трета възрастова група Ивайла Михайлова също бе сред лауреатите. Тя получи „Награда за най-добро изпълнение на българска песен“, връчена й лично от композитора Иван Кръстев – член на журито.

Ивайла бе и сред участниците в Гала концерта, където отново изпълни българската си конкурсна песен.

Журиращата комисия на конкурса бе петчленна с председател Страцимир Павлов – диригент на Държавна опера – Варна.

Многобройните участници представяха певчески школи от доста градове на България като София, Велико Търново, Русе, Варна, Добрич, Търговище, Силистра, Шумен и др.

Националният конкурс „Морско конче“ се организира от  Община Варна и Общински детски комплекс – Варна.

Студио „Зонели“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights