02.12.2023 | 16:57

Певците на Студио „ЗОНЕЛИ“ с две награди от Международния конкурс „Киното – моя любов, моя песен“

Снимка: Студио „ЗОНЕЛИ“

Три талантливи момичета от Студио за вокално обучение „ЗОНЕЛИ“ – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се представиха успешно в престижния международен конкурс „Киното – моя любов, моя песен“, който се състоя от 3-ти до 5-ти юни в гр. Варна. Теодора Велинова, Ивайла Михайлова и Симона Тодорова преминаха успешно през първите два етапа на конкурса и бяха допуснати до третия – участие в големия концерт-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“, който се състоя снощи в Летен театър – Варна от 19 ч.
И трите момичета по регламент попаднаха в първа възрастова група – от 10 до 14 годишна възраст. Две от тях успяха да се преборят за място в челната тройка. Симона Тодорова грабна втора награда, а Ивайла Михайлова – трета. Ивайла получи и Награда на публиката.
Симона се представи с филмовата песен “Ashes” като на сцената си партнираше със своята сестра Никол, която украси изпълнението ѝ с танц. Ивайла участва в конкурса с песента “Memory” от мюзикъла „Котките“ на Андрю Лойд Уебър.
В конкурса „Киното – моя любов, моя песен“ тази година взеха участие млади изпълнители от България и Италия, разпределени в три възрастови групи.
Журито бе в състав: Доц. Етиен Леви (Председател на журито и Музикален директор на конкурса), Доно Цветков – композитор, Стефано Соврани – диригент на операта в Рим, Италия и Анна Костова – музикант, Италия.
Програмата на Международния конкурс „Киното – моя любов, моя песен“ е интересна. В първия ден участниците по регламент изпълняват акапела (песен без инструментален съпровод) в рамките на една минута. Този първи етап се проведе на 3-ти май в „Аладжа манастир“ на сцена непосредствено до скалите и без озвучаване. Във втория етап участниците изпълняват своята конкурсна песен, която задължително трябва да бъде от филм или мюзикъл. Този етап се състоя в морската градина на Варна на сцена „Раковина“ късния следобед на неделния ден.
Журито допуска само най-добрите участници до третия етап – Концертът-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“. След приключване на конкурсните изпълнения, членовете на журито се отгеглят за обсъждане и определяне на победителите. По време на събеседването на журито, на красивата сцена сцена на Летен театър тече програма от гост изпълнители.
Снощи сред тези изпълнители бе и добричлията Александър Петров – финалист от „Гласът на България“2022 .
Международният конкурс „Киното – моя любов, моя песен“ се реализира с подкрепата на Иван Портних – кмет на град Варна, Фонд Култура към община Варна, Изпълнителна агенция за българите в чужбина и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights