28.05.2024 | 16:53

Пловдивски музикант в надпреварата за Грами (видео)

Канадската платформа за  етно музика Ethnocloud предлага българския кавалджия Владимир Величков да бъде номиниран за наградата Грами за албума му „Пробуждане“ в две категории. Платформата е най- голямата класация в света за етно джаз, в която са включени над 90 хиляди изпълнители и групи от 166 държави.

Платформата предлага за най- голямата музикална награда само Величков в категориите инструментален и глобал. И в момента българският инструменталист е на първо място в топ 40 в платформата по гледаемост и слушаемост на една от пиесите си в албума. Предложенията за Грами се правят до края на септември, а победителите ще бъдат обявени в Лос Анджелис в началото на следващата година.

Владимир Величков е талантлив музикант, майстор на кавала, блестящ импровизатор с оригинални идеи, на които умело придава съвременно звучене и светоусещане.

Той е сред майсторите – кавалджии, свирил е с Антони Дончев, Стоян Янкулов – Стунджи, Иво Папазов, Теодосий Спасов, Мат Купър и други. Българската публика го познава и като един от оркестър Канарите, преподавател е в Пловдивския университет Паисий Хилендарски и основател на студентската група за етно джаз Жарава.

Източник: БНР Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights