08.12.2023 | 17:51

Portrait представя Nugara Trio (видео)

Франческо Негри, Виден Спасов и Франческо В. Парси са трима млади музиканти от различни градове в Италия, а именно Генуа, Торино и Флоренция. Запознават се по време на семинарите на Nuoro Jazz 2021, където благодарение на щастливо стечение на обстоятелствата се оказват заедно като носители на годишните стипендии за най-добри студенти. Така се ражда триото Nugara, което решава да отдаде почит на родното си място и магията на Сардиния с име, произлизащо от „Nugoro“ – древното име на Нуоро.
Трима музиканти, три различни души, три духа, които са се пресекли почти случайно, като три линии, които се пресичат в неизвестността на безкрая в една точка – точката на сближаване, точката, от която се ражда музиката на триото. Това е музика, която не се поддава на лесна артистична и жанрова категоризация, богата, сложна и мелодична.
Всеки от тримата музиканти внася в албума свой собствен музикален и културен багаж, често в противоречие, резултат от творчески процес, който никога не е прозаичен и понякога противоречив, но винаги е способен да постигне степен на баланс и хармония, което прави „Point of Convergency“ албум, който живее свой собствен живот и се обновява във всяка от осемте си песни.
Подобно на върховете на триъгълник, които се събират в една централна точка, тримата музиканти са вложили в композициите си някои от основните си музикални влияния, на които са задължени. От класическа и романтична музика до фолклор и уърлд мюзик, поп, прогресивен рок и накрая джаз, който със способността си да поглъща вдъхновения и да ги връща с ново лице, завършва кръга.
Понастоящем трио Nugara е на есенното си промоционално турне за албума, в рамките на което ще свири на сцените на големи национални и международни клубове и фестивали.
https://youtu.be/9xZM0Xa0xZg?si=m1omFMHr-V18A6TA
22 ноември (сряда) 2023 г.
Врати: 19:30 часа
Начало: 20:00 часа
Билети онлайн: 15 лв.
ул. Неофит Рилски 72, София 1000

Пространство за култура Portrait 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights