24.04.2024 | 18:21

Постановката „С гръб към залеза“ ще има премиера във Франкфурт

Постановката „С гръб към залеза“ ще има премиера в германския град Франкфурт. Това съобщиха в своята страница във Фейсбук от „Арт театър Берлин“ (Art Theater Berlin).

Спектакълът ще се играе на 07 октомври от 19:00 ч. местно време на адрес Saalbau Gallus, Frankenallee 111, 60326 Frankfurt am Main. 

„С гръб към залеза“ е спектакъл, който разказва две различни любовни истории през погледа на всеки един от участниците в тях. Представени са четирима герои – професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу; неговата асистентка, по която той е силно увлечен; световноизвестен пианист; писателка, която издава книга бестселър (описващ провалената връзка между нея и пианиста). Благодарение на новата книга съдбите на четиримата се преплитат, е посочено в страницата на събитието във Фейсбук.

Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина и за свои емоционални права, на които настоява и брани. Именно това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна. Двама мъже и две жени разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите и за красотата. Една ужасно нежна и страшно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство“, е посочено още в афиша на спектакъла.

В постановката участват Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Ива Тодорова и Петър Антонов. Автор на текста на спектакъла е Яна Борисова. Режисьор е Димитър Коцев-Шошо, сценограф – Елис Вели, а музиката е на Милен Кукошаров. 

Както БТА писа, „Арт театър Берлин“ е място в Германия, където сънародниците ни се срещат с българската култура. Така го описва неговият създател и директор Катя Костова. Тя живее в Германия от края на 1995 година. През 2016 година, водена от любовта към българското театрално изкуство и от идеята, че сънародниците в Германия трябва да имат място за срещи с българските творци, тя създава културната институция.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights