27.02.2024 | 1:38

Премиера на мюзикъла „Бодигард“, в Летен театър Варна

На 22 юли, събота от 21:00 часа в Летния театър на Варна е премиерата на мъзикъла „БОДИГАРД“

Текст Александър Динералис
По сценария на едноимения филм на Лорънс Каздън

Превод – Даня Доганова, Борис Панкин
Режисьор – Борис Панкин
Диригент – Страцимир Павлов
Хореограф – Анастасия Неделчева
Художник и костюми – Първолета Чавдарова – Летиция
Сценограф, художник осветление – Лальо Христов

В главните роли:
РЕЙЧЪЛ МАРОН – Манал Ел Фейтури
ФРАНК ФАРМЪР – Орлин Горанов
НИКИ МАРОН – Нора Караиванова
РОРИ – Анастасия Неделчева
АЛИСЪН – Розалия Желязкова
ЕЛИЗАБЕТ – Димитрина Германова
ВИКИ – Ирен Лазарова
ДЖУДИ – Антония Кундакова
КРИСТИН – Мойра Янкова
МОРГАН – Ения-Асена Денчева
ОДРИ – Анна Димитрова
МАРАЯ – Алтайра Наимова
МОНИК – Кристалена Стоянова
ЕЙНДЖИ – Кристияна Атанасова
ФЛЕТЧЪР – Васил Желев
САЙ СПЕКТЪР – Денис Иванов
БИЛ ДИВЕЙНИ – Тихомир Трифонов
РЕЙ КОРТ – Станислав Кондов
ПРЕСЛЕДВАЧ – Димитър Костадинов
ТОНИ СКИБЕЛИ – Боян Тодоров
ДЪГЛАС – Михаил Вълчев
БУЧ – Валентин Василев

Солисти и оркестър на Държавна Опера Варна

THE BODYGUARD се представя по силата на специално споразумение с Theatrical Rights Worldwide, 19 Margaret Street, 3rd Floor, London W1W 8RR

Мюзикълът „Бодигард“ е сценична адаптация на легендарния филм с Уитни Хюстън и Кевин Костнър. В него са включени всички култови песни на легендарната певица.
Премиерата на мюзикъла епрез 2012 година в Лондон, след което е поставян в САЩ, Италия, Австралия, Германия, Южна Корея, Австрия, а в момента отново се играе и в Англия и Германия. Навсякъде той се представя на националния език на страната, а песните са запазени в оригиналния език.
„Бодигард“ се прочува със зашеметяваща хореография, бляскави костюми, впечатляваща сценография, и оригиналната оркестрация на хитовете на Уитни Хюстън, които наелектрезират маскимално въздействието на спектакъла.
Уникалното в музикалното решение е, че наред с мега популярните и любими „I Will Always Love You“, „I Wanna Dance With Somebody“, „Saving All My Love For You“, „How Will I Know“, специално за мюзикъла са написани няколко оригинални песни като „Run to You“ и „I Have Nothing“, които също се нареждат сред най-любимите песни на хората по целия свят
„Бодигард“ – Мюзикълът навсякъде е посрещнат с овации и възторжени рецензии и се превръща в мощен и нестихващ носител на бляскавата музика на Уитни Хюстън и славата на едноименния филм.
За българската продукция на Държавна опера Варна са поканени суперзвездата ни Орлин Горанов в ролята на бодигарда Франк Фармър, английската мюзикълна и филмова актриса Манал Ел Фейтури в ролята на суперзвездата Рейчъл Марон и любимата наша млада певица и актриса Нора Караиванова в ролята на Ники Марон – сестрата на Рейчъл.
Гастролът на автентична английска мюзикълна актриса от Уест Енд е прецедент в историята на мюзикъла в България. И със сигурност този прецедент ще стане практика, каквато има при гастролиращите у нас международни творци в класическата музика.
Сюжетът следва плътно сценария на Лорънс Каздан за филма „Бодигард“. Франк Фармър (Орлин Горанов) – бивш агент на Сикрет Сървиз, охранявал първите мъже в Белия дом е нает за личен бодигард на суперзвездата Рейчъл Марон (Манал Ел-Фейтури) – певица и актриса номинарана за „Оскар“ в категорията „главна женска роля“. Рейчъл получава поредица от смъртоносни заплахи от неизвестен преследвач. Рейчъл се отнася враждебно към появата на Франк в живота си. Но с времето Франк печели доверието и на сина и на сестрата на Рейчъл – Ники Марон (Нора Караиванова), която е очарована от Франк. С времето Рейчъл все повече опознава Франк и между тях се появяват романтични чувства, докато Франк в сътрудничество с агента от ФБР Рей Корт (Станислав Кондов) се опитва да разкрие самоличността на Преследвача (Димитър Костадинов). А той е все по близо до Рейчъл. Кулминацията е в нощта на наградите „Оскар“ и финалният опит на Преследвача да отнеме живота на Рейчъл.

БИЛЕТНИ КАСИ:
ТМПЦ – ВАРНА, пл. „Независимост” 1:
ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТЪК: 09:30ч.-13:30ч. и 14:30ч.-20:00ч. СЪБОТА: 10:00ч. – 13:30ч. и 14:30ч. – 19:00ч. и НЕДЕЛЯ: 11:00 ч.- 16:00 ч.
Тел. 052 665 022; ЗАЯВКИ: тел. 052 665 020
Летен театър Варна: 10:00ч.-13:00ч. 14:00ч.-18:30ч. (всеки ден в летен сезон). В дни със спектакъл до 21:30ч. Тел.: 052/612-803
Фестивален и конгресен център: всеки ден от 10:30ч. до 20:00ч. /почивка 15:30ч.-16:00ч./, тел. 052/608-446.
Можете да закупите своите билети и през онлайн мрежите на
EVENTIM: https://www.eventim.bg/bg/ и
ФКЦ: https://fccvarna.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights