17.07.2024 | 19:26

Пуснаха първи кадри от новия български филм „Чума“ (видео)

Пуснаха първи кадри от новия български филма „Чума“, снимка - „Мирамар"

Пуснаха първи кадри от новия български филм „Чума“. Тийзърът излиза една година след началото на снимките в село Каменица и киноцентъра в Бояна.

Видеото само загатва за достойнствата на дългоочакваната продукция и разкрива лицата на утвърдени звезди и младите надежди на българското кино, коментират продуцентите от „Мирамар“. По думите им филмът отива извън определението „исторически“, въпреки че действието се развива в началото на 19-и век. Разказът се концентрира върху персонажите, върху груповия образ на селото и върху общочовешките морални ценности и първични инстинкти на фона на една пандемична обстановка. 

Както писа БТА, главната роля е поверена на Свежен Младенов, като във филма участват още Велислав Павлов, Добрин Досев, Любомир Бъчваров, Станислав Пеев и Людмила Сланева. Роли имат и двама млади актьори – Матей Мичев и Евелина Бибова.

Вдъхновен от разказа на Йордан Йовков – „През чумавото“, сценарият на проф. Боян Биолчев, наред с многопластовите си философски послания, предлага сюжет, който ангажира и държи в напрежение, а зрителите лесно могат да се идентифицират с персонажите, допълват от „Мирамар“. Припомнят, че „Чума“ е заснет за 25 дни, като екипът на художниците Георги Димитров и Владимир Шишков възстановява полуразрушени къщи, за да създаде декора за дома на чорбаджията, селска кръчма, манастир и други. Във филма има множество каскади с коне и камили, пожар и масови сцени.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights