17.07.2024 | 18:42

Рекордьорът на Гинес – проф. Александър Илиев за два куклени фестивала

Снимка: ФС на Александър Илиев

Фестивалът „Арлекино и Марионета“ се провежда от 5 до 10 август, но Созопол тази година е домакин на още един фестивал за куклено изкуство – „Аркана“, който ще продължи до 12-и септември. В съпътстващата му програма са изложби, представяния на книги и обучения.

Сред основните организатори на фестивала е проф. Александър Илиев – режисьор, театрален педагог, преподавател по актьорско майсторство, пантомима, сценично движение и сценични бойни изкуства, комедия дел арте, източен традиционен театър, биомеханика на Мейерхолд, теория на движението, техника на маската, фехтовка и сценична акробатика.

Проф. Илиев е вписван три пъти в книгата за рекордите на Гинес, като единият от тях през 2005-а година – повод за това е 25-часова солова игра на пантомима без прекъсване. Проф. Илиев ще представи на 8 август на фестивала „Арлекино и Марионета“ авторския си спектакъл „Пиеро“.

Отново сам, отхвърлен, безпаричен, натикан в ъглите на живота, Пиеро снема излишните лъскави одежди. Разкаян и обезличен, той присяда край остатъците на своите мечти.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights