01.12.2023 | 21:57

С български и колумбийски танци закриха Международния фолклорен фестивал „Фолклор без граници“ в Добрич

Снимка: Община Добрич

Колумбийски и български ритми радваха публиката в последната вечер на международния фестивал „Фолклор без граници“ в Добрич. 

На сцената в третата вечер се изявиха Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов и Колумбийската фолклорна културна фондация от град Сантяго де Кали. 

Колумбийска фолклорна културна фондация от град Сантяго де Кали е създадена да разпространява колумбийския фолклор чрез музиката и танца. Артистите са с богат международен опит като посланици на мира и изкуството, представяйки културната идентичност на цял един народ. Те представиха традиционни за различните области танци, а някои от музикалните инструменти на оркестъра са автентични за коренното население. 

Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ зарадва многобройната публика с традиционни български ритми. Негова основна задача е да издирва, съхранява и популяризира фолклорното наследство на добруджанския край. С богатите си програми е печелил многобройни награди и призови места. През дългогодишното си  съществуване ансамбълът е изнесъл хиляди самостоятелни концерта и участия в съвместни концерти.  

Фестивалът бе закрит под бурни аплодисменти и общо изпълнение на песента „We are the World“. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights