27.02.2024 | 3:44

Шести пленер по живопис „Бялата лястовица“

 Започна шестото издание на пленера по живопис „Бялата лястовица“, който се провежда ежегодно в добруджанското село Красен. Пленерът  ще продължи до 8 юли /събота/. Същият се утвърди като празник на изобразителното изкуство – среща на творците с природата и бита на Йовковата Добруджа, която да ги вдъхнови да претворяват в багри красотата във всички нейни форми и проявления.

    Организатори на събитието са кметство село Красен и Община Генерал Тошево. Живописният форум се провежда с подкрепата на Дружество на добричките художници и „Ателие 13“ – Добрич.

   Във форума ежегодно участват по 8 творци с доказани качества и професионализъм, като тази година те са: Станимир Видев от Пловдив, Милена Казакова от Бургас, Божидар Тонев и Христо Константинов от Добрич, Милчо Талев от Поморие, Валентин Узунов от Ловеч, Христо Христов от Варна, Владемир Пенев от София.

     Пленерът ще приключи с традиционната изложба, която ще бъде наредена в НЧ „Светлина 1941“, град Генерал Тошево и ще може да бъде разгледана през месец август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights