10.12.2023 | 11:54

Шведският град Малмьо ще е домакин на „Евровизия 2024“

Снимка: pixabay

Южният шведски град Малмьо ще бъде домакин на песенния конкурс „Евровизия“ през 2024 г., съобщиха световните осведомителни агенции.

Надпреварата ще се проведе в Малмьо Арена, където се проведе изданието на песенния конкурс и през 2012 г., казаха шведските организатори. Финалът на 68-ото издание на „Евровизия“ е на 11 май 2024 г., а полуфиналите са на 7 май и на 9 май 2024 г.
Третият по големина град в Швеция, който бе домакин на песенния конкурс през 1992 г. и 2021 г., е избран от организаторите и за 68-ото издание в „сериозна конкуренция“, след преглед на концертни зали, възможности за настаняване, инфраструктура и други фактори.
Малмьо бе избран, защото покри всички критерии, каза изпълнителният продуцент Еба Аделсон по шведската обществена телевизия SVT.

През май тази година Швеция спечели тазгодишното издание в Ливърпул, Англия с баладата „Tattoo“ на певицата Лорийн, която спечели „Евровизия“ и през 2012 г. Великобритания пое домакинството от името на победителя от предишната година Украйна.

Лорийн бе втората изпълнителка, печелила „Евровизия“ два пъти след Джони Логан от Република Ирландия.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights