30.05.2024 | 16:34

Силистренският танцов ансамбъл „Добруджа“ отбеляза с концерт своя 50-годишен юбилей

Снимка: Александър Леви

Силистренският танцов  ансамбъл „Добруджа“ отбеляза с концерт своя 50-годишен юбилей. В събитието се включиха както настоящите членове на формацията, така и бивши танцьори, които са оставили своя следа в развитието на ансамбъла.

Концертът беше под патронажа на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, а гости на събитието бяха областният управител инж. Николай Неделчев и председателят на местния общински съвет д-р Мария Димитрова.

По повод празника ансамбълът и неговият художествен ръководител Димитър Джамбазов получиха награди „Кристално огърлие“ от Съюз на музикалните и танцови дейци в България.

Ансамбъл „Добруджа“ е създаден в края на 1972 г. в Земеделския техникум в Силистра. Пръв хореограф е Симеон Симеонов, който впоследствие е дългогодишен художествен ръководител на формацията. През годините силистренските танцьори са печелили много национални и международни награди. Ансамбълът в реализирал десетки гастроли в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка. В момента в него участват 150 танцьори.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights