20.06.2024 | 21:21

Симфониета под Сферата

Музика от филмови класики ще прозвучи под купола на Младежка сфера. Фондация „Подобри“ организира концерт със специалното участие на Симфониета – Шумен. Любими мелодии от света на киното ще са част от програмата на 17 юли.
Концертът ще започне в 19:30 ч., а входът е безплатен. Всички младежи, а и не само, са поканени да се забавляват в пространството около Сферата заедно с Шуменската симфониета.

Инициативата „Шумен под Сферата“ е насочена към младежите в Шумен, като основната цел е да се създаде силна младежка общност посредством културни и образователни събития.  През следващите месеци са предвидени серия от събития, които ще улеснят достигането на деца и младежи до школи по интереси, ще ги вдъхнови чрез личния пример изявата на местните таланти на града и ще им позволи да преживеят и учат нови неща.

Ръководител и диригент на Симфониета – Шумен е Калина Василева. Респектиращото професионално ниво на оркестъра, доказано с изпълнения на значими творби от всички жанрове и епохи на световния симфонизъм, привлича интереса на български и чуждестранни композитори към премиерни изпълнения на техни творби.

Събитието е част от проекта „Шумен под Сферата“ и се осъществява с финансовата подкрепа на ЕС по програма „Европейски корпус за солидарност“ и Център за развитие на човешките ресурси.

Линк към събитието: https://fb.me/e/11LZvHxIp

ТВ Шумен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights